Ivan Dolac

Događaji

Znamenitosti

gdinj

Ivan Dolac

Ivan Dolac, smješten na južnoj strani otoka Hvara, mjesto je za odmor i bijeg od užurbanog života, kao i mjesto obiteljskog opuštanja uz sunce i more. Gostoljubivi domaćini ovog mjestašca svakako će vam osigurati nezaboravan i ugodan odmor. 

gdinj

Ivan Dolac

Čim izažete iz tunela shvatit ćete da izreka: „Južnije je tužnije“ tu ne vrijedi, već izreka: „Južnije je sunčanije“. Prekrasni izlasci sunca idealni su za ranoranioce koji uživaju u ispijanju prve jutarnje kave.

gdinj

Plaže

Čiste i dražesne plaže za djecu i odrasle postat će dnevni boravak svakog gosta. Ono što će vam dodatno uljepšati dan, a i večer uz druženje s obitelji, uz hranu domaćina svakako je vino s južnih padina.

gdinj

Vino

Vino iz obronaka Ivan Dolca redovito na svjetskim natjecanjima osvaja visoke nagrade upravo zbog broja sunčanih sati. Obavezno potražite oznake vinogorja Ivan Dolac i Zavala za vino sorte plavac mali.

gdinj

Domaći proizvodi

Mali OPG-ovi nude tik uz kuće degustacije njihova rada, a to je rad u polju, bilo da pričamo o vinu, maslinama ili sezonskom povrću. Velika koncentracija sunca na ovim prostorima omogućava posebnu slatkoću voća i povrća.

gdinj

Lokalite Lokva

Lokalitet Lokva na ulazu u Ivan Dolac nastala je za komunalne potrebe napajanja stoke (blaga) nekadašnjih pastira i poljoprivrednika na lokalitetu Taji. Nedaleko lokve, istočno od današnjeg Ivan Dolca, nalazio se stariji zaselak Taja, a kada je taj posjed pripao obitelji Kačić, oko njihove kuće započinje se formirati naselje Ivan Dolac.

Sve
znamenitosti

gdinj
gdinj
gdinj
gdinj
gdinj
gdinj

Smještaj

Vrsta smještaja
Hotel Timun
gdinj
Visković Nikša